Z boje o titul nás vyřadila špatná rychlost, ne nespolehlivost, tvrdí Button

Z boje o titul nás vyřadila špatná rychlost, ne nespolehlivost, tvrdí Button

McLaren se musel spokojit se třetím místem v Poháru konstruktérů a čtvrtém a pátem v šampionátu jezdců,

Byly závody, ve kterých McLaren udával tempo, ovšem místo trofejí přišlo zklamání - vzpomeňme například na odstoupení Lewise Hamiltona v Singapuru a Abú Zabí, případně bezradnost Jensona Buttona na Monze. Podle druhého jmenovaného pilota nicméně nebyla nespolehlivá technika tím hlavním problémem, kvůli kterému McLaren v Poháru konstruktérů prohrál i s Ferrari. 

"Někdy vás jednoduše mohou postihnout technické problémy, které musíte řešit. Nejhorší pro nás ale byla doba před letní přestávkou, kdy jsme prostě byli pomalí. Měli jsme i nějaké potíže se spolehlivostí, ale když se na to podíváte podrobněji, zjistíte, že hlavní problém tkvěl ve víkendech jako takových. Na testu mladých jezdců jsme odjeli 1400 kilometrů bez jediné poruchy. V závodech jsme prostě měli v této oblasti smůlu. 

Zkoušeli jsme různé věci, protože jsme měli problémy se zahříváním pneumatik. Nefungovalo to a gumy to v době kolem Monaka a Kanady úplně odrovnalo. Lewisovi se v Kanadě dařilo, mně vůbec. Svým způsobem to pro zbytek roku bylo užitečné, protože jsme mohli oba extrémy porovnat, naskočit do simulátoru, upravit vyvážení a zjistit, proč se mi pneumatiky tak opotřebovávaly a Lewisovi ne.

Bylo užitečné zjistit, co si s pneumatikami můžeme a nemůžeme dovolit. Může se to totiž lišit od našich představ," citoval Buttona Autosport.

Doporučujeme

Články odjinud