Yeongam je z 98 až 99 procent hotový, říkají korejští pořadatelé

Yeongam je z 98 až 99 procent hotový, říkají korejští pořadatelé

Premiérová Grand Prix Koreje by se letos konat měla, alespoň v to věří Korejci, podle nichž je okruh pro formuli 1 téměř dokončený.

"Výstavba je teď z 98 až 99 procent hotová," řekl marketingový ředitel společnosti KAVO Kim Jae-ho pro Korea Times. "Před inspekcí zbývá pracovat jen na povrchu trati. Inspekce může upřednostnit bezpečnost a vlastnosti tratě před ostatními faktory, jako jsou čistota a provizorní tribuny."

Dokončení povrchu tratě měli Korejci od začátku v plánu jako poslední úkon. S pracemi začali v úterý a trvat by měly celkem šest dní.

Mezinárodní automobilová federace musela několikrát odložit závěrečnou inspekci okruhu Yeongam, bez níž se závod nemůže uskutečnit. Nyní je naplánována na 11. října, tedy dva týdny před samotnou Grand Prix.

"Pro nás bylo ke konci kritickým faktorem počasí," vysvětloval zpoždění Kim Jae-ho. "Moc pršelo. Počasí bylo úplně jiné než v minulých letech. I když mají korejské stavební společnosti k dispozici špičkové technologie, výstavba okruhu pro ně byla něco neobvyklého. Upřímně řečeno, s budováním závodních tratí máme málo zkušeností."

Doporučujeme

Články odjinud