Wolffová se nevzdává naděje na závodní sedačku

Wolffová se nevzdává naděje na závodní sedačku

Testovací jezdkyně Williamsu Susie Wolffová věří, že navzdory nedostatku zkušeností a relativně vysokému věku může ještě začít kariéru ve formuli 1.

Ve věku 30 let Wolffová stále nemá ani superlicenci, bez které do závodní sedačky nesmí. To by se mělo brzy změnit.

"Jsem na fantastické cestě, ale nehledím moc daleko dopředu," řekla pro BBC. "Koukám na každý malý krok. Teď je to o účasti v testu mladých jezdců a dokázání, že jsem dost rychlá, a následném zisku super licence."

"Jakmile budu mít za sebou ten test, zažádám o superlicenci, pak se budu muset dostat dost blízko a doufat, že dostanu příležitost pro závodní sedačku."

Wolffová už má na kontě dost kilometrů v monopostu F1 na to, aby si řekla o superlicenci už nyní, ale nevidí v tom smysl, protože závodní sedačku teď získat nemůže.

"Nikdy jsem neuskutečnila start, nikdy jsem neabsolvovala zastávku v boxech, potřebuju víc času ve voze," vysvětlovala. "Nebudu přeskakovat žádné kroky, je třeba to udělat správně a při každém kroku se musím osvědčit. Týmy jako Williams neposadí jezdce do vozu, pokud není dost dobrý. Já musím jen dokázat, že jsem."

Manželka sportovního šéfa Mercedesu dodala, že už si v rámci týmu získala jistý respekt díky předchozímu testování, čímž si vysloužila šanci na další kroky.

Doporučujeme

Články odjinud