Wolffová přestavila svůj projekt určený ženám v motorsportu

Wolffová přestavila svůj projekt určený ženám v motorsportu

Bývalá pilotka Susie Wolffová spustila svou iniciativu nazvanou 'Odvaž se být jiná', která si klade za cíl zvýšit zapojení žen v motorsportu.

Wolffová, která se coby testovací pilotka Williamsu představila v několika volných trénincích formule 1, oznámila na konci loňského roku svůj odchod z motorsportu.

„Věřím, že nás v životě definují naše silné stránky a charakteristiky, ne pohlaví,“ prohlásila Wolffová. „Svou vášeň jsem objevila už v raném věku a měla jsem sen dotáhnout do až do formule 1. Nikdy jsem nedělala žádné tažení, abych ukázala, čeho mohou ženy dosáhnout.“

„Chtěla jsem zkrátka být tou nejlepší závodnicí, jakou jsem se mohla stát. Nyní chci inspirovat další generaci a představit úspěšné ženy v motorsportu, aby se mohly stát vzory.“

„Motorsport už není výhradní dominantou mužů. Mám odvahu být jiná a chci inspirovat i ostatní, aby dělaly to samé.“

Během roku se ve Velké Británii uskuteční pět podniků, ve kterých se dívky naučí něco o motokárách, aktivitách spojených s médii, ale také získají informace o stravě a výživě profesionální závodnice.

Internetové stránky uvádějí, že 'dívka, která předvede nejlepší výkon na trati, bude moci v roce 2017 závodit v šampionátu Formule Kart Stars'.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud