Wolffová je s testem spokojená, v Silverstone nastoupí v tréninku

Wolffová je s testem spokojená, v Silverstone nastoupí v tréninku

Susie Wolffová ve středu nastoupila za Williams do sezónních testů a odjela více než 50 kol. Vidět bychom ji měli znovu v pátečním tréninku v Silverstone.

„Začátek byl těžký, auto se řídí jinak než to loňské. Musela jsem se hodně učit, odpoledne ale bylo mnohem lepší”, říká Wolffová.

„Cítím, že mám před sebou ještě hodně práce, abych byla připravená na volné tréninky, protože vůz se řídí hodně jinak. Na časy jsem se dnes nedívala, měla jsem své vlastní cíle, které jsem chtěla splnit”.

Wolffová stejně jako asi každý, kdo někdy usedl do kokpitu formule 1, věří, že se jednoho dne zúčastní i velké ceny. „Snem každého jezdce je pochopitelně stát na startovním roštu, ale je to tvrdý sport a existuje spousta dobrých jezdců, kteří se o to snaží a já jsem jedním z nich”, dodává Wolffová.

Manželka Toto Wolffa z Mercedesu je přesvědčená, že jednoho dne se na startu nějaká žena přece jen objeví. „Můj názor je, že ano. Tento sport se vyvíjí tak, že vozy jsou stále méně fyzický nároční. Přesto je obtížné se do něj dostat pro muže i pro ženu, protože volných míst je málo”.

Giovanna Amati byla poslední žena, která se účastnila závodního víkendu v roce 1992, kdy se jí nepodařilo kvalifikovat ve voze Brabham v prvních třech závodech sezóny. Nejúspěšnější závodnicí ve formuli 1 byla Lella Lombardi, která se v letech 1974 až 1975 zúčastnila 17 velkých cen.

Doporučujeme

Články odjinud