Wolffová bude letos jezdit ve volných trénincích

Wolffová bude letos jezdit ve volných trénincích

Susie Wolffová udělala další krok k tomu, aby se jednou postavila na start Grand Prix. Williams ji nechá usednout do letošního monopostu.

Wolffová pro Williams už několikrát testovala a letos vyjede na trať během závodních víkendů, příležitost dostane v pátečních trénincích, zřejmě v Británii a Německu.

"Jsem Williamsu vděčná za podporu a důvěru, kterou mi nadále vykazuje, a rok 2014 by měl být důležitým milníkem v mé kariéře," řekla.

"Moje zodpovědnosti v rámci týmu neustále rostou a osvědčila jsem se, vyvrcholilo to loni příležitostí testovat auto v Silverstonu a testovat na rovince."

"Účast ve dvou prvních trénincích spolu s plným testovacím dnem v této sezóně bude velkým krokem a já se těším na příležitost posadit se za volant FW36 během Grand Prix víkendu. Je to výzva, na kterou se těším, a bude to velká šance dál pomáhat týmu."

Technický šéf týmu Pat Symonds dodal, že Wolffová dostává šanci zcela zaslouženě. "Susie má přirozený talent pro vývoj vozu a silnou zpětnou vazbu. Tyto vlastnosti budou v této sezóně klíčové, protože týmy chtějí rychle pochopit a ladit radikálně jiná auta 2014."

Doporučujeme

Články odjinud