Wolff: Závod v Mexiku byl pro Mercedes hořkosladký

Wolff: Závod v Mexiku byl pro Mercedes hořkosladký

Šéf Mercedesu Toto Wolff označil Velkou cenu Mexika z pohledu jeho týmu za „hořkosladký“ závod, ve kterém výkonnostně nestačil na nejrychlejší, ale Lewis Hamilton si přesto zajistil svůj pátý titul mistra světa vozů formule 1.

Brit potřeboval k jistotě zisku letošního titulu dojet na sedmém nebo lepším místě. Hamilton předvedl dobrý start a dostal se na druhé místo. V průběhu závodu se však potýkal s opotřebováním pneumatik a propadl se na čtvrtou pozici.

Problémy měl také druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas, který dojel na páté pozici, ale se ztrátou celého jednoho kola na vítězného Maxe Verstappena z Red Bullu.

Wolff řekl, že po projetí cílem s Hamiltonem nemluvil přes vysílačku, protože byl příliš naštvaný z výkonu, jaký Mercedes v Mexiku předvedl.

„Nic jsem mu (přes rádio) neřekl, protože jsem byl příliš naštvaný z našeho výkonu v závodě, že jsem se z toho musel dostat,“ řekl Wolff pro Sky.

„Je to skvělý titul a mám velkou radost z Lewise a z týmu. Je to trochu hořkosladké. Měli jsme velmi špatný závod a opravdu to musíme pochopit, z pohledu šampionátu bychom ale měli mít radost,“ dodal.

Na dotaz, proč se Mercedes vždy trápí v závodech, ve kterých se rozhoduje o titulu, Wolff odpověděl: „Nevím. Viděli jsme to i u ostatních týmů. Je to o dojetí na určité pozici a můžete vidět, že jak se zdá, bojují s tím všichni. Měli jsme stejnou situaci v DTM. Když se podíváte na předchozí ročníky formule 1, vždy to tak bylo.“

Wolff zároveň doufá, že se Mercedesu podaří v příštím závodě v Brazílii získal titul v Poháru konstruktérů a nebude se o něm rozhodovat až v posledním závodě v Abú Dhabí.

„Jezdecký titul je ten, který je skutečně důležitý a viditelný, ale Pohár konstruktérů je stále otevřený a my musíme v Brazílii zajet dobrý závod,“ uzavírá Wolff.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud