Wolff: Za potížemi Ferrari stojí přemíra snahy

Wolff: Za potížemi Ferrari stojí přemíra snahy

Podle šéfa Mercedesu se Scuderia snažila za každou cenu polepšit oproti roku 2016, což vyústilo v řadu technických problémů.

Rozhodně se nedá tvrdit, že by letošním vozům Ferrari chyběla rychlost. Právě naopak, rudé monoposty už léta nebyly tak konkurenceschopné. Přesto Sebastian Vettel na Lewise Hamiltona v souboji o titul ztrácí již propastných 59 bodů. Zdá se, že Ferrari mistrovství ztratilo samo svými chybami a nespolehlivostí.

„V tomto sportu vítězí ti s nejrychlejšími auty, piloty a nejlepšími výkony. I my jsme si v minulosti prošli problémy se spolehlivostí. Pokud se snažíte posouvat své hranice, jednou zkrátka narazíte na váš limit. Zlepšení Ferrari mezi lety 2016 a 2017 bylo úžasné.

Mám pochopení pro to, jaké musí být ztratit tři závody za sebou tolik bodů. Není to pěkný pocit. Jak se říká – abyste dojeli první, musíte nejprve dojet. Snažíte se být co nejrychlejší, ale také spolehliví. Ferrari očividně nalezlo rychlost, nyní se musí zaměřit na spolehlivost,“ prozradil Toto Wolff magazínu Autosport.

Wolff si uvědomuje, že Mercedes má cestu k titulu otevřenou. Zároveň ale odmítá předčasně bouchnout šampaňské:

„Zbývají nám ještě čtyři závody. Poplácat se po zádech můžeme teprve ve chvíli, kdy máme titul v kapse.“ 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud