Wolff věří, že Mick Schumcher bude úspěšný i ve formuli 1

Wolff věří, že Mick Schumcher bude úspěšný i ve formuli 1

Syn Michaela Schumachera Mick může být podle šéfa Mercedesu Tota Wolffa ve formuli 1 úspěšný, a to možná i přímo s německou automobilkou.

Než vstoupil do F1 a získal v ní sedm titulů mistra světa, závodil Michael Schumacher za volantem Mercedesu ve sportovních vozech. Mercedes ve F1 však řídil i v letech 2010 až 2012, kdy se do F1 vrátil.

Jeho syn Mick Schumacher letos dosáhl prvního titulu v kariéře, když se stal šampionem evropské formule 3. 19letý Schumacher zatím však není spjat s žádným týmem F1. Ve F3 nicméně využíval motory Mercedes a o spolupráci s ním by mělo zájem také Ferrari, se kterým získal jeho otec pět ze svých sedmi titulů ve F1.

„Letos vyhrál šampionát formule 3 s motorem Mercedes, což je skvělé, ale není členem juniorského programu Mercedes-Benz,“ řekl Wolff o Schumacherovi, který pro příští rok přechází do šampionátu formule 2, kde bude, stejně jako ve F3, závodit za tým Prema.

„Nejdůležitější je dát mu čas. Má neuvěřitelný odkaz, když má otce, který byl nejúspěšnějším závodníkem všech dob. Vyhrál F3, teď míří do F2, což by mělo být proti spoustě zkušených jezdců velmi obtížné. Nepochybuji o tom, že má potenciál být úspěšným pilotem ve formuli 1. Jednoho dne možná s námi, možná ne.“

Wolff v září letošního roku zpochybňoval budoucnost programu Mercedesu pro mladé závodníky, jako důvod přitom uvedl problém jim najít sedačku ve formuli 1. Na předávání ocenění FIA v ruském Petrohradu však řekl, že Mercedes bude mladé závodníky podporovat i nadále.

„Michael Schumacher začal ve sportovních vozech jako juniorský pilot Mercedesu a stal se nejlepším v historii. Dnes se, stejně jako v minulosti, díváme na mladé závodníky Pascala Wehrleina, Estebana Ocon a George Russella a doufáme, že uvidíme tyto děti úspěšně působit ve formuli 1 a budou mít vlastní kariéru, a zůstanou u Mercedesu. Myslím, že pro Mercedes je velice důležité hrát roli v programu mladých jezdců,“ dodal Wolff.

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud