Wolff si nemyslí, že Mercedes vyhraje všechny letošní závody. Už Monako bude těžké, říká

Wolff si nemyslí, že Mercedes vyhraje všechny letošní závody. Už Monako bude těžké, říká

Mercedes získal v pěti letošních závodech pět dvojitých vítězství. Mohl by tým aspirovat na vítězství ve všech závodech sezóny? Toto Wolff si to nemyslí.

Mercedes byl zatím nejblíže „totální dominanci“ v roce 2016. Vyhrál tehdy 19 z 21 závodů. Ve Španělsku došlo ke slavné kolizi Hamiltona a Rosberga, takže vyhrál Verstappen. V Malajsii pak Hamiltonovi selhal motor.

Letos je zatím Mercedes téměř stoprocentní. Přišel jen o pár bodů za nejrychlejší kola závodu. Je ale také pravdou, že v Bahrajnu dostal vítězství darem od Ferrari. Pokud by Leclercovi neselhal jeden z válců motoru, vyhrál by.

„Ne. Především si myslím, že musíte zůstat pokorní a zůstat nohama na zemi,“ reagoval Wolff na dotaz, zda může Mercedes vyhrát všech 21 letošních závodů.

„Měli jsme teď pět fantastických výkonů a pět dvojitých vítězství, ale nebereme to jako samozřejmost. Neříkám to jen tak, ale je to skutečně způsob myšlení, který máme.“

„Příští dva týdny budou pro nás obrovskou výzvou. V posledních letech jsme nebyli v Monaku silní. Pamatujte si, jak silný byl Ricciardo v loňském roce v Red Bullu? Jeli si svou vlastní ligu.“

„Potřebujeme pracovat krok za krokem. Příští závodní víkend vypadá papírově náročně.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud