Wolff se brání obviněním z neférové politiky Mercedesu

Wolff se brání obviněním z neférové politiky Mercedesu

Šéf Mercedesu Toto Wolff po kritice ze strany Cyrila Abiteboula z Renaultu hájí politiku svého týmu z pohledu smluv se svými zaměstnanci.

Abiteboul vloni řekl, že Mercedes se chová nespravedlivě, když po rozvázání kontraktu s některým ze svých zaměstnanců jej posílá na dlouhou nucenou dovolenou, aby tím oddálil jejich přestup ke konkurenčnímu týmu F1.

Podle šéfa Renaultu jsou tyto klauzule ve smlouvě špatné pro samotnou F1, protože to zabraňuje šíření znalostí a zkušeností, které udržují pole F1 vyrovnané. Wolff toto však vnímá jinak.

„Jde jednoduše o to, abychom důležité součásti organizace udrželi pohromadě a zabezpečili tak stabilitu,“ řekl Wolff Autosportu.

„V případě, který mám na mysli, šlo o zaměstnance, jenž právě podepsal novou smlouvu a kterého by chtěl Renault. V tomto případě to však nebylo možné, protože nám chyběla náhrada.“

Mercedes přišel o Paddyho Lowa, který ze své pozice výkonného ředitele odešel do Williamsu. Do Brackley naopak přišel James Allison, který předtím působil na pozici technického ředitele u Ferrari.

Způsob, jakým se Mercedes s touto změnou vypořádal a získal počtvrté v řadě titul mezi jezdci i týmy, však podle Wolffa ukazuje sílu Mercedesu.

„Za úspěch je zodpovědný široký tým,“ dodal. „Délka působení zaměstnanců má na úspěch velký vliv. Tým, který jsme poskládali, odvedl dobrou práci. Paddy má obrovské kvality, ale přivést Jamese Allisona bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsme mohli udělat.

Úspěch týmu formule 1 není úspěchem jednotlivce, není to úspěch můj ani Nikiho (Laudy), ani Rosse (Brawna) nebo Norberta (Hauga), ale spíše jde o skupinu lidí, kteří spolupracují. My jim jen musíme vytvořit rámcové podmínky, aby mohli uspět.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud