Wolff: Red Bull bude znovu silný, ale snad méně než dřív

Wolff: Red Bull bude znovu silný, ale snad méně než dřív

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff si je jistý, že problémy z Jerezu nevyřadí Red Bull z letošních bojů o přední pozice.

Mercedes měl ve Španělsku dobrý týden. "Bylo to lepší, než jsme s novým motorem čekali," uvedl Wolff pro Gazzettu dello Sport. "Ale jsme opatrní, jak doporučil Lauda."

"Náš integrovaný přístup byl přínosný pro funkčnost systémů a spolehlivost. A to, že jsme dodavateli čtyř týmů, nám pomohlo získat více informací. Ale výkonnost budeme moci hodnotit až v Melbourne."

Red Bull je sice také tovární tým, ale protože nepatří stejnému majiteli jako Renault, spolupráce s motoráři zřejmě není tak úzká, jako v případě Ferrari a Mercedesu.

Podle Wolffa je výhoda dělat vše v rámci jedné společnosti. "V tuto chvíli určitě, ale z dlouhodobého hlediska bych řekl, že ne. Red Bull a Renault mají velký handicap, že nemohly čtyři dny jezdit, ale je příliš brzy na hovoření o změně hierarchie."

"Není dobré pro formuli 1, když má jeden výrobce problémy, ale jsem si jistý, že budou znovu silní. Snad méně než dřív..."

Doporučujeme

Články odjinud