Wolff prodal další akcie Williamsu, stále je ale akcionářem

Wolff prodal další akcie Williamsu, stále je ale akcionářem

Toto Wolff je sportovním šéfem Mercedesu ale současně také stále akcionářem ve Williamsu. Nyní prodal další část akcií.

„Když jsem přešel z Wiklliamu k Mercedesu, tak jsme se dohodli s Mercedesem, že v průběhu času snížím svůj podíl ve Williamsu,“ řekl Wolff pro Autosport. Podle Wolffa Mercedesu jeho podíl ve Williamsu nevadí a nevidí ho ani jako střet zájmů s ohledem na fakt, že Wolff už v době příchodu vlastnil jen minoritní 15 procentní podíl.

Wolff prý nechtěl prodat akcie Williamsu jen tak někomu, ale najít zájemce, který to myslí vážně. Nakonec našel amerického podnikatele Brada Hollingera, který vydělává peníze ve zdravotnictví (firma Vibra Healthcare vlastní v USA desítky nemocnic) ale je také zaníceným fanouškem formule 1.

Hollinger nejdříve od Wolffa koupil 5 procent, nyní odkoupil dalších 5. Podle Wolffa je dohoda s Daimlerem, že další akcie už prodávat nemusí. Pěti procentní podíl je chápán čistě jako finanční investice.

Z Hollingera se nyní stává druhý největší akcionář Williamsu. Frank Williams stále drží 52 procent, Patrick Head přibližně 9 procent, Wolff pět procent a zbytek je mezi zaměstnanci a na burze.

Williams je už nějaký čas obchodovatelný na burze. Brzy by k němu mělo nepřímo přibýt Ferrari, které hodlá na burzu poslat 10 procent. Nepůjde ale samozřejmě o akcie Scuderie ale celé automobilky.

Foto: Mercedes

Doporučujeme

Články odjinud