Wolff o Hamiltonovi a Rosbergovi: Teutonský přístup vs. emoce

Wolff o Hamiltonovi a Rosbergovi: Teutonský přístup vs. emoce

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff už měl čas se seznámit se členy týmu a jezdci. Hamilton a Rosberg jsou odlišní, ale oba velmi výkonní.

Wolff není zklamaný jezdeckou sestavou Mercedesu. U týmu není dlouho, ale už ví, že má špičkové piloty.

"Tři měsíce není nijak dlouhá doba. Viděl jsem něco z jejich soukromí, ale samozřejmě mnohem více jejich profesionální stránku," uvedl pro oficiální stránky formule 1.

"A můžu hned říct, nejen že obdivuji jejich talent, ale také jejich velmi soustředěný pracovní styl. Nic je nedokáže rozptýlit od jejich cíle vítězit. Jistě, ve svých přístupech jsou odlišní."

"Asi se dá říct, že Nico má teutonský (německy precizní) přístup. Začíná to jeho denní rutinou a končí jeho způsobem řešení problémů. V Lewisově přístupu je více emocí, je hodně emotivní. Ale když se podíváte na časy na kolo, oba přístupy fungují stejně dobře, jsou to jen různé cesty!" (smích)

Jezdci ovšem nejsou jediní, koho se Wolff snaží poznat. Pořád je ve fázi hodnocení fungování týmu, aby mohl později udělat případné změny.

"Jsem ve velmi vzrušující situaci, kdy poznávám lidi kolem sebe a lépe dokážu posoudit jejich přínosy. Není to o reorganizaci všeho, je to o nuancích. Hovořím se všemi, poslouchám a říkám své názory."

"Chci vytvořit strukturu, která bude generovat úspěch. To, co dělám, je samozřejmě založeno na mých zkušenostech z ostatních byznysů, a ne nutně z týmu formule 1 (Williamsu), ale úspěch má všude stejné jmenovatele."

Doporučujeme

Články odjinud