Wolff: Nemůžeme odpočívat, když je Ferrari blízko

Wolff: Nemůžeme odpočívat, když je Ferrari blízko

Dva poslední závody se pro Mercedes nevyvíjely úplně podle nejlepšího scénáře. Podle Toto Wolffa nesmí tým usnout na vavřínech.

Zatímco na domácí půdě Mercedes dokázal po nevydařeném startu vše zachránit, v Maďarsku to pro něj dobře nedopadlo. Ani jeden z jeho jezdců nedojel na stupních vítězů.

„Ten, kdo udělá tolik chyb, jako jsme udělali my v Budapešti, si nezaslouží být na stupních vítězů,“ řekl Wolff pro Stuttgarter Nachrichten.

Podle Wolffa ale není situace kritická. „Naši jezdci jsou stále na prvním a druhém místě a stejně tak máme solidní náskok v Poháru konstruktérů. Náskok však nepředstavuje ani dvě vítězství v závodech, takže jsme daleko od toho, abychom mohli odpočívat a jezdit do konce sezóny na jistotu. Nikdy nemůžete odepsat Ferrari.“

Lewis Hamilton sice v závodě udělal řadu chyb, ale Wolff ho kritizovat nechce. „Musíte si uvědomit, že ve vozech sedí lidé. O 24 hodin dříve zajel stejný Lewis fantastickou kvalifikaci a všichni to říkali, takže není důvod nyní předpokládat, že má nějaký problém.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud