Wolff: Nechť vyhraje ten nejlepší!

Wolff: Nechť vyhraje ten nejlepší!

Šéf Mercedesu se sám velice těší na výsledek finále letošní sezóny v Abú Zabí.

Toto Wolff se nechal slyšet, že se velice těší na poslední závod letošního ročníku formule 1 a je zvědavý, který z dvojice Mercedesu, Lewis Hamilton a Nico Rosberg, vybojuje letošní titul.

Je tomu již 18 let, kdy se naposledy o vítězství v šampionátu ve finále poprali pouze dva týmoví kolegové, když spolu o prvenství v sezóně 1996 bojovali Damon Hill a nováček Jacques Villeneuve v barvách Williamsu.

Přestože Hamilton vstupuje do závodu na okruhu Yas Marina s komfortním náskokem 17 bodů, pravidlo dvojitých bodů situaci dramatizuje a zajišťuje, že Hamiltonovi bude k titulu stačit nejhůře druhé místo, nechce-li se zabývat výsledkem Rosberga.

Wolff si je vědom skutečnosti, že ať už zvítězí kdokoliv, jeho tým bude rozdělen na nadšenou a smutnější část garáže. Je však přesvědčen, že poražený pilot se zkrátka vrátí coby silnější závodník.

„Když se ohlédneme zpátky za sezónou, oba jezdci měli svoje lepší a horší chvilky a oba ukázali obrovskou sílu charakteru, když se dostávali z náročných situací. Jako tým máme štěstí, že máme tolik talentovanou dvojici, oba jsou zaslouženými šampiony v očích každého, kdo za nimi stojí v Brackley, Brixworthu a Stuttgartu.

Samozřejmě, jeden z nich bude hořce zklamaný a druhý bude ohromně nadšený. Ačkoliv jim to v tu chvíli nebude tolik jasné, oba před sebou budou mít dlouhou kariéru, oba do budoucích let prokázali své kvality.

Pokud Hamilton dojede nejméně druhý, bude šampionem bez ohledu na Rosbergův výsledek. Ten za žádných okolností nesmí být horší než pátý.

Stačí, abyste se ohlédli na takové skvělé bitvy jako tu mezi (Nikim) Laudou a (Alainem) Prostem v roce 1984, abyste viděli, čeho se dá dosáhnout. Byl to poslední titul pro Nikiho, který v tom roce vyhrál a Prost byl v té bitvě poražen. Od té doby ale získal čtyři tituly, než přestal závodit.

Špičkový jezdec je vždycky schopen vytvořit si další příležitost a oba naši kluci dokázali, že právě to jsou: špičkoví závodníci.“

Letošní bitvou o mistrovský titul do značné míry zamíchaly technické potíže, které v různých fázích sezóny postihly oba jezdce Mercedesu. Wolff ujišťuje, že tým dělá maximum pro to, aby finále ročníku nebylo podobnou událostí zastíněno.

„Teď je na nás zajistit, aby tenhle fascinující rok skončil správným způsobem tím, že dáme Lewisovi i Nikovi platformu, díky které budou moci rozhodnout o titulu čistě na trati. Pro sport je fantastické mít takové finále v jedné z nejlepších sezón formule 1.

Já se již nemohu dočkat, až budu závod v Abú Zabí sledovat a jsem si jistý, že všichni, co sedí doma, to cítí stejně. Nechť vyhraje ten nejlepší!“

Doporučujeme

Články odjinud