Wolff: Mercedes může dominovat i nadále, když zůstane motivovaný a nabitý energií | Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Wolff: Mercedes může dominovat i nadále, když zůstane motivovaný a nabitý energií

Mercedes ve Velké ceně Emilia Romagna přepsal historii, když získal sedmý titul v Poháru konstruktérů ve formuli 1 v řadě. Podle šéfa týmu Tota Wolffa může Mercedes dominovat i nadále.

Zisk titulu v hodnocení týmů přitom Mercedes v Imole oslavil dalším dvojitým vítězstvím. Jeho jezdci Lewis Hamilton a Valtteri Bottas letos na první dvou pozicích dojeli popáté.

Rekord v zisku Poháru konstruktérů za sebou dosud drželo Ferrari, které dominovalo nepřetržitě mezi lety 1999 až 2004.

„Nejsem příliš na čísla, ale tohle je něco, na co musíme být opravdu pyšní. Máme tým, který je spolu zkrátka úžasný. Zůstali jsme spolu, pokusili jsme se posunout laťku na novou úroveň, a to se nám podařilo,“ řekl Wolff.

Pokud bude mít Mercedes i nadále motivaci, může podle Wolffa, který, stejně jako Hamilton, zatím nemá s týmem smlouvu na příští rok, tým dominovat i nadále.

„Dokud zůstaneme motivovaní a nabití energií, a v těchto lidech to vidím, tak se můžeme posunout ještě dále. Příští rok bude bezpochyby konkurence, Max (Verstappen) a Honda odvádí ke konci sezóny velmi dobrou práci, takže se těšíme na novou výzvu.“

Hamilton navíc může už v příštím závodě v Turecku získat sedmý titul mistra světa a vyrovnat se tak rekordnímu zápisu Michaela Schumachera. Hamilton pro to musí v Istanbulu Bottase porazit minimálně o 8 bodů.

Doporučujeme

Články odjinud