Wolff: Mercedes bude tlačit až do konce

Wolff: Mercedes bude tlačit až do konce

Mercedes ve Velké ceně USA získal čtvrtý titul v Poháru konstruktérů v řadě. Podle šéfa týmu Tota Wolffa ale i přesto tým z Brackley nebude ve zbytku sezóny polevovat.

Ferrari muselo na Okruhu Amerik získal o 17 bodů více než Mercedes, aby si udrželo ještě šanci na letošní titul mezi týmy. Mercedes však z Texasu odjíždí s náskokem 147 bodů, který již Ferrari ve zbývajících třech závodech sezóny nemůže překonat.

Lewis Hamilton v Austinu proměnil pole position v páté vítězství ze šesti závodů na tomto okruhu, když se do čela závodu vrátil poté, co jej na startu předjel Sebastian Vettel z Ferrari.

Valtteri Bottas po většinu závodu jel na druhé pozici, ale v závěru závodu už mu začaly odcházet jeho pneumatiky, předjeli jej Vettel, Kimi Räikkönen a Max Verstappen, a Fin dojel pátý.

Wolff vyzdvihl výkon celého týmu pro zisk čtvrtého titulu ve čtyřech letech za nových pravidel. Řekl také, že ve zbývajících závodech sezóny Mercedes nebude polevovat.

„První slova dnes patří našemu týmu - v továrnách v Brackley a Brixworthu, stejně jako fantastické podpoře, které se nám dostává od Mercedesu-Benz ve Stuttgartu,“ řekl Wolff.

„Jsem velmi hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Vyhráli jsme přes změnu pravidel, něco, co se ve sportu nikdy nestalo, a dokázali jsme to díky tomu, že každý člen týmu ještě více hledal výkonnost, byl ještě pečlivější při hledání větší spolehlivosti a dohromady se to sešlo velice výjimečným způsobem.“

„Dnes v závodě jsme měli nejrychlejší auto. Lewis odvedl bezchybnou práci, předjel Sebastiana a pak přivedl svou jednozastávkovou strategii k dokonalosti.“

„Valtteri to měl obtížnější. Jízda ve špinavém vzduchu znamenala, že nemohl proměnit svou dobrou rychlost v zasloužené umístění na stupních vítězů.“

„Celkově musíme být spokojeni, že máme polovinu práce splněnu, jeden titul už máme a chybí nám vyhrát ještě jeden. Naším cílem musí být udržet naši nohu na plynu a vyhrát každý z dalších tří závodů.“

Hamilton, který má nyní v hodnocení jezdců náskok 66 bodů na Vettela, získá svůj čtvrtý titul mistra světa F1 v Mexiku, pokud dojede nejhůře pátý.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud