Wolff: McLaren dostane v roce 2014 stejné motory jako Mercedes

Wolff: McLaren dostane v roce 2014 stejné motory jako Mercedes

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff ujistil představitele McLarenu, že i v poslední společné sezoně roku 2014 bude tým z Wokingu dostávat stejné motory jako vlastní Mercedes i další zákazníci.

V roce 2014 bude končit společné partnerství McLarenu a Mercedesu, které začalo sezonou 1995. Tým z Wokingu se od roku 2015 vrací k motorům Honda, které úspěšně používal v letech 1988 až 1992. V nadcházející sezoně se bude závodit poprvé s šestiválcovými turbomotory vybavenými systémy na rekuperaci energie a spekulovalo se, že McLaren bude od stuttgartské automobilky dostávat méně kvalitní agregáty než týmy Mercedes, Force India a Williams.

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff spekulace popřel. "McLaren je náš zákazník, máme s ním dlouhou společnou historii, uděláme všechno, abychom ho z pohledu Mercedesu podpořili. Pohybujeme se v moderních dobách, nejedná se o jiné specifikaci motoru, navíc jiné specifikace motoru ani nejsou povolené," připomněl.

Jeho slovům věří i výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale. "Spolupracuji s Mercedesem dlouho a znám tým z Brixworthu. Myslím, že když máte omezený počet motorů - doby s šesti motory na víkend jsou dávno pryč - s pěti jednotkami na rok to znamená, že pokud chcete vyrobit kvalitní kusy, výrobní linka musí být stejná. Nemohou mít model A, model B a model C," potvrdil.

Neale tuší, že pokud se budou agregáty lišit, bude to spíše v jejich hluku, nikoliv v samotné kvalitě. "Rovnost je něco, co společnosti Mercedes-Benz přinese dobrou reputaci, to chtějí, takže se ničeho nebojím," ujišťuje. "Co se týče služeb, které dostáváme, určitě jejich součástí nebude odkrývání nadcházejících plánů, ale nemám obavy o kvalitě týmu, který máme v garáži, ani o odpoře z Brixworthu."

Doporučujeme

Články odjinud