Wolff: Kdyby to s Hamiltonem nevyšlo, budeme chtít Alonsa

Wolff: Kdyby to s Hamiltonem nevyšlo, budeme chtít Alonsa

V byznysu musíte mít vždy plán B. Obvykle, ale o něm nemluvíte. Mercedes má pro sezónu 2015 jasně danou jezdeckou sestavu. Pro rok 2016 je to zatím otevřenější. Zatímco Rosberg smlouvu má, úřadující mistr světa ne.

Mercedes a Hamilton se dohodli, že nebudou jednat s nikým jiným a že si nad smlouvu sednou až po posledním závodě. Do té doby se plně soustředí na boj o titul. Podle dřívějších vyjádření měla jednání vstoupit do finální fáze v pondělí po Abú Dhabí, ale nakonec se tak zřejmě úplně nestalo.

Nyní Toto Wolff prozradil svůj plán B. Pokud by jednání s Hamiltonem nevyšla, je alternativou Fernando Alonso, který má ovšem víceletý kontrakt u McLarenu.

Jednání mezi Hamiltonem a Mercedesem probíhají. Tiskovou zprávu s informací, že Hamilton prodloužil, ale v nejbližších dnech asi čekat nemůžeme.

„Není kam spěchat, budeme o tom diskutovat v průběhu roku,“ řekl Wolff pro Gazzettu dello Sport.

Novináři se sportovního šéfa Mercedesu zeptali, co by se stalo, kdyby jednání dopadla špatně. Wolff byl až nečekaně otevřený. „Jsem optimistický, prioritou je pokračovat s těmito jezdci. Pokud by to nebylo možné, tak nejvyšší prioritu má Alonso následovaný Bottasem.“

K Alonsovi má Wolff velký respekt. „Je to nebezpečný soupeř v jakémkoliv autě. Když má auto, které má na šesté místo, dojede s ním třetí.“

V letošní sezóně ale zřejmě s Alonsem moc nepočítá. Jako největšího soupeře totiž Wolff očekává Williams. Nevylučuje ani možnost, že se do boje o absolutní čelo vrátí Red Bull.

Doporučujeme

Články odjinud