Wolff je přesvědčen, že Hamilton brzy podepíše novou smlouvu

Wolff je přesvědčen, že Hamilton brzy podepíše novou smlouvu

V současnosti je dvojnásobný mistr světa s Mercedesem svázán do konce sezóny 2015.

Vedení Mercedesu je přesvědčené, že úřadující mistr světa Lewis Hamilton s týmem brzy podepíše novou smlouvu.

30letý Brit loni v dramatickém souboji s týmovým kolegou Nicem Rosbergem vybojoval svůj druhý titul ve formuli 1. Šéf oddělení motorsportu u Mercedesu-Benz Toto Wolff očekává, že jednání o nové smlouvě, která nedávno začala, půjdou hladce.

„V současné chvíli probíhají jednání, která jsou velmi pozitivní, a brzy přijde také jejich pozitivní konec,” řekl Wolff. „Nemám z toho obavy. Nejsou tu žádné překážky.”

Wolff rovněž nepřikládá velkou váhu faktu, že jednání o nové smlouvě začala o něco později, než se očekávalo. Původně se mělo začít jednat hned po posledním závodě loňské sezóny, Velké ceně Abú Dhabí.

„Jednoduše jsme v zimě nezačali jednání, protože všichni potřebovali pauzu, aby se mohli znovu soustředit a dobili si baterie,” dodal Wolff. „Po přestávce jsme se před týdnem sešli a byla z toho dobrá diskuse. Nikam nespěcháme. Je jenom leden a on má smlouvu ještě celý rok.”

„Chceme, aby zůstal, a on chce zůstat rovněž, takže celá situace je bez rizika. Je to pořád o něčem, k čemu dojde až za 12 měsíců, takže žádný stres.”

Foto: Mercedes GP

Doporučujeme

Články odjinud