Wolff: Je mi úplně jedno, jestli náš vůz bude vypadat jako Red Bull či SpaceX. Hlavně ať je rychlý

Wolff: Je mi úplně jedno, jestli náš vůz bude vypadat jako Red Bull či SpaceX. Hlavně ať je rychlý

Šéf Mercedesu Toto Wolff nemá problém s kopírováním konceptu vozu konkurence. Prioritou je podle něj mít konkurenceschopný monopost. A to co nejrychleji.

Tým Mercedes není spokojený s rychlostí svého nového vozu, který nese označení W14. Německá stáj proto hledá směr, kterým se při jeho dalším vývoji má vydat.

V minulosti se Mercedes rád držel filosofie, která spočívala v soustředění se na vlastní řešení. Představitelé stáje často říkali, že mistrovský vůz jen těžko vznikne tak, že se kopíruje konkurence.

V současné situaci, kdy Mercedes tlačí čas, však v Brackley tento přístup možná změní – i když se nemusí jednat vysloveně o kopírování.

„Myslím, že v této fázi nemáme žádné dogmatické představy o tom, jak by měl vůz vypadat,“ citoval šéfa Mercedesu Tota Wolffa Autosport. Podle něj je současné zadání jednoduché – monopost musí být co nejrychlejší.

„Je mi jedno, jestli to auto bude vypadat jako Red Bull nebo jako SpaceX, prostě musí být rychlé. Pokud bude jako Red Bull, dáme si někam nálepku malého býka a já se nebudu stydět, když bude rychlé,“ přiznal Rakušan, jenž se nechává inspirovat Astonem Martin, tedy týmem s největším meziročním výkonnostním vzestupem.

„Aston Martin ukázal, že je během šesti či sedmi měsíců možné získat spoustu času na kolo, což vás posune dopředu. Je fajn to vidět. Potvrzuje to, že nikdy nemusíte odepsat sezonu, pokud jsou takové kroky možné.“

Doporučujeme

Články odjinud