Wolff: Hamilton se z letní přestávky vrátil v ještě větší formě

Wolff: Hamilton se z letní přestávky vrátil v ještě větší formě

Podle šéfa stáje Mercedes Toto Wolffa závodí Lewis Hamilton od konce letní přestávky na ještě vyšší úrovni, než v první polovině sezóny.

V první polovině sezóny před čtyřtýdenní letní přestávkou zvítězil Hamilton ve čtyřech velkých cenách a na svého největšího rivala Sebastiana Vettela měl náskok čtrnácti bodů.

Jeho bilance po letní pauze je však ještě lepší. Během posledních pěti závodních víkendů získal Lewis Hamilton čtyři pole position a čtyři výhry. Jeho nynější náskok na Vettela činí i díky přispění technických potíží stáje Ferrari již devětapadesát bodů.

Hamiltonovu formu si pochopitelně pochvaluje i jeho šéf Toto Wolff, který zároveň věří, že se ke své dobré výkonosti z prvních závodů této sezóny vrátí i Valtteri Bottas.

„Lewis se na tratích v tomto roce doposud choval fantasticky. Navíc od konce letní přestávky závodí na úplně jiné úrovni,“ nešetřil slovy chvály Wolff ve svém vyjádření pro gpupdate.net.

„Bylo skvělé sledovat, jak dokáže (Hamilton) vyždímat z auta naprosté maximum. Navíc ještě pracuje s týmem na odstranění veškerých potíží, aby náš vůz posunul ještě dál.“

Wolff se povzbudivě vyjádřil i o Bottasovi.

„Valtteri v posledních závodech neprožíval lehké období. Na Suzuce se však projevila jeho vysoká pracovní morálka a dosáhl skvělého výsledku. V posledních letošních závodech bude stavět na tomto výkonu,“ myslí si o Bottasovi Toto Wolff.

Tovární Mercedes získal v posledních třech sezónách pokaždé titul v poháru konstruktérů a letos je již velmi blízko získání čtvrtého v řadě.

„Tým pracuje na fantasticky vysoké úrovni a pokračuje ve vývoji. Zanalyzovali jsme naši práci v posledních třech letech a navázali jsme na ni při letošním vývoji. Bez ohledu na naše výsledky jsme se vždy snažili posouvat dopředu a nyní sklízíme ovoce,“ prohlásil Wolff. 

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud