Wolff dobré výkony Ferrari v Bahrajnu očekával

Wolff dobré výkony Ferrari v Bahrajnu očekával

Šéf týmu Mercedes Toto Wolff přiznal, že silný výkon Ferrari v kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu vozů formule 1 očekával.

Sebastian Vettel s Kimim Räikkönenem obsadili první dvě pozice ve včerejší kvalifikaci a zajistili tak Ferrari kompletně první řadu na roštu dnešního večerního závodu.

Na třetím a čtvrtém místě skončili v kvalifikaci Valtteri Bottas a Lewis Hamilton z Mercedesu. Brit však na roštu klesne na deváté místo, když dostal penalizaci odsunu o pět míst za výměnu převodovky.

„Tohle pro nás byla obtížná kvalifikace, ale po včerejších (pátečních) a dnešních trénincích jsme to očekávali,“ řekl Wolff.

„Ferrari bylo v horkých podmínkách vždy silné a prvními dvěma místy v kvalifikaci to potvrdilo, navíc s rychlostí, na kterou jak Valtteri, tak Lewis nestačili. V zimě jsme řekli, že výkonnostní rozdíl mezi nejlepšími týmy je velmi malý a tento výsledek to jednoduše potvrzuje.

Jako vždy musíme zůstat nohama na zemi, zůstat skromní a stále pracovat. Při dlouhých jízdách v trénincích to bylo mezi Ferrari, Red Bullem a námi velice vyrovnané, takže ještě bude o co hrát. Po dnešku je však jasné, že Ferrari začne jako favorit.“

Technický ředitel Mercedesu James Allison je podle svých slov zklamaný, že zlepšení Mercedesu nestačilo na překonání Ferrari.

„Ačkoliv jsme včera z pohledu naší výkonnosti udělali malý krok vpřed, bylo zklamání, když jsme dnes odpoledne zjistili, že to nestačilo, abychom bojovali s Ferrari,“ řekl.

„Nicméně z dlouhých jízd v pátečních trénincích víme, že jsme na tom dobře z pohledu opotřebení pneumatik, a můžeme proto zítra očekávat vyrovnaný závod.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud