Wolff chce mít o Bottasově budoucnosti u Mercedesu jasno do Singapuru

Wolff chce mít o Bottasově budoucnosti u Mercedesu jasno do Singapuru

Šéf Mercedesu ve formuli 1 Toto Wolff by chtěl do poslední části letošní sezóny vstoupit s již definitivním rozhodnutím o budoucnosti Valtteriho Bottase v týmu, který zatím stále čeká na prodloužení své smlouvy.

Mercedes s Bottasem podepsal kontrakt na jeden rok, když Fin u týmu nahradil mistra světa z loňského roku Nika Rosberga, který nečekaně ukončil kariéru.

Bottas se přitom uvedl velmi dobře, když v prvních jedenácti letošních závodech získal dvě vítězství a v průběžném pořadí šampionátu mu patří třetí pozice.

Letní přestávka rozdělující sezónu přitom nabízí prostor také právě pro jednání o kontraktech na další sezónu. Wolff proto plánuje s Bottasem jednat v naději, že do šesti týdnů bude jasno o týmovém kolegovi Lewise Hamiltona v příští sezóně.

„Je ideální chvíle na to promluvit si a popřemýšlet,“ řekl Wolff, jehož slova cituje Crash. „Už před Maďarskem jsem s Valtterim absolvoval několik dobrých rozhovorů. Rozhodně bych rád do Asie pro závěrečné závody už cestoval s rozhodnutím.“

Samotný Bottas by přitom rád měl o své budoucnosti rozhodnuto co nejdříve, přesto pro letní přestávku plánuje odpočinek.

„Jistě, první týden strávím v sauně, kde si budu dávat pivo! Ale určitě by během přestávky mohlo dojít k nějakému posunu v tomto ohledu,“ řekl Bottas.

„Poslední měsíc byl docela hektický. Kolik závodů jsme to měli v šesti týdnech? Docela dost. Je celkem obtížné v té době dělat pořádná setkání a diskuze, ale určitě na to bude čas. Není kam spěchat. Nemusíme všechno udělat ještě před Spa.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud