Wolff chce, aby šéfem týmu Mercedes zůstal Brawn

Wolff chce, aby šéfem týmu Mercedes zůstal Brawn

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff ujistil, že nemá v úmyslu sesadit Rosse Brawna z čela týmu, a to navzdory plánovanému příchodu Paddyho Lowea.

Za Brawna se poměrně důrazně postavil Lewis Hamilton. Řekl, že Brawnovo vedení bylo jedním z důvodů, proč k týmu přišel.

"Ne, vůbec ne," odpověděl Wolff na otázku oficiálních stránek soutěže, zda ho Hamiltonova podpora Brawna překvapila. "Všichni si Rosse velmi váží a bylo by chybou, kdybych zpochybňoval Rossovy technické dovednosti, tedy někoho, kdo vyhrál sedm nebo osm titulů."

"Kdo jsem z tohoto pohledu já? Ve formuli 1 jsem jen tři roky. Naprosto souhlasím s každým slovem, které řekl Lewis."

Proto Wolff nemá v plánu měnit Brawnovo zařazení, a to ani s výhledem na příchod bývalého technického ředitele McLarenu Paddyho Lowea.

"Jeden nevylučuje druhého. Ross je šéf týmu a já to nechci měnit. V týmu potřebujeme stabilitu, protože nás čeká kopa práce. Vzhledem k minulosti tohoto týmu je důležité mít co nejvíce dobrých lidí, na to se v rámci těchto diskuzí soustředím."

Wolff dodal, že si s Brawnem začíná dobře rozumět. "Rosse jsem znal jen podle jména a slávy. Teď jsme svědky toho, že jsme na cestě k neverbální komunikaci, kdy stačí letmý pohled, abyste věděli, co si ten druhý myslí."

Doporučujeme

Články odjinud