Wolff: Brawn pořád patří mezi nejlepší šéfy formule 1

Wolff: Brawn pořád patří mezi nejlepší šéfy formule 1

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff si velmi cení šéfa týmu Rosse Brawna. Snaží se mu poskytnout co nejlepší podmínky pro řízení lidí v Brackley.

O osudu Rosse Brawna se spekuluje od chvíle, kdy se do vedení sportovní divize Mercedesu postavil Wolff a vyšlo najevo, že do týmu míří také Paddy Lowe z McLarenu. Brawn totiž zatím nedokázal zopakovat úspěchy kterých dosáhl se svým vlastním týmem.

"Co se týče Rosse, byl bych největší blázen na zemi, kdybych řekl, že člověk, který je zřejmě nejdůvěryhodnějším inženýrem v paddocku, končí," uvedl Wolff pro Autosport. "Vlastně se stal opak."

"Snažil jsem se zajistit, aby Ross do své pozice zapadl a cítil se v pohodě, což není úplně snadné se všemi změnami, které se staly. Myslím si, že je tu (ve formuli 1) pravděpodobně nejlepším vedoucím technickým pracovníkem."

"Nechci poškodit tým a jeho výkonnost zbrklou reakcí na to, že loňský rok nebyl dobrý, že bych řekl, že nejvýše postavený technický pracovník musí jít. Vůbec ne."

Ze své pozice výkonného ředitele týmu ale odejde Nick Fry. "Rozhodnutí o tom, že Nick vezme jinou roli jako konzultant, padlo celkem brzy," přiznal Wolff.

Časy mohutných změn a reorganizací by ale měl mít Mercedes už za sebou. Má spoustu schopných lidí a dobré zázemí, podle Wolffa je teď třeba vše sladit v jeden fungující celek.

"Víte, na této úrovni to není o tom, že by něco bylo hrozně špatně," vysvětloval. "Je to víc v detailech. Není to o reorganizaci, najímání a vyhazování. Tohle nefunguje a trvalo by roky znovu vše vybudovat."

"Je to o analyzování a vyhodnocování struktury, o studování interakcí mezi lidmi. A já se nespoléhám jen na své vlastní názory nebo pocity, protože bych se mohl hodně mýlit."

"Pokud je tu inženýr, který není na mé vlnové délce, neznamená to, že není dobrý. Chvíli trvá, než porozumíte struktuře, než pochopíte interakce mezi lidmi a než pak nakonec implementujete to, co si myslíte, že bude fungovat."

Také proto se Wolff na rozdíl od svého předchůdce Hauga usídlil přímo v Brackley. Efektivně dohlížet na tým z Německa či jiné země podle něj není možné.

Doporučujeme

Články odjinud