Wolff: Bottasova forma je pro nás prioritou

Wolff: Bottasova forma je pro nás prioritou

Podle šéfa stáje Mercedes Toto Wolffa je pro jeho tým nyní prioritou pomoci Valtterimu Bottasovi zpět k lepším výkonům.

Během prvních jedenácti závodů dokázal Bottas dvakrát zvítězit a k tomu ještě  šestkrát dosáhnout na pódiové umístění. Do letní pauzy tak vstupoval s mankem pouhých devatenácti bodů na týmového kolegu Lewise Hamiltona.

Od belgické grand prix však začal finský pilot za Hamiltonem výrazně zaostávat, a to jak během kvalifikací, tak i závodů. Po nedělním závodu v Malajsii ztrácí Bottas na svého britského parťáka již devětapadesát bodů.

Po skončení náročného závod v Sepangu Valtteri Bottas dokonce prohlásil, že prožívá jedno z nejtěžších období kariéry. K výkonům obou svých pilotů se vyjádřil i šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Lewis v posledních týdnech využil všechny příležitosti, které se mu naskytly. Již od konce letní přestávky je ve výborné formě. Pro Valtteriho to naopak bylo složitější období a pro nás je nyní prioritou připravit mu to nejlepší auto a pomoci mu, aby z něj na trati dostal maximum,“ prohlásil Wolff.

„Právě nyní může Valtteri ukázat sílu svého charakteru, pracovní etiku a přirozený talent,“ myslí si šéf „stříbrných šípů“.

Po nedávno uplynulé grand prix Malajsie se Mercedes také soustředí na odhalení příčin, které způsobily horší výkon na trati v porovnání s nejbližší konkurencí.

„Ve sportu vždy přijdou časy, kdy se projeví skutečná síla týmu. V posledních třech letech jsme se vždy staly šampióny, protože jsme si uvědomovali, že úspěch nemáme předplacený. I v nejúspěšnějších obdobích jsme pracovali na odstranění našich slabin,“ řekl Toto Wolff pro gpupdate.net.

„Po Malajsii děláme to samé jako mnohokrát před tím: analyzujeme naše problémy, začínáme chápat příčiny a postupně pracujeme na řešeních.“

„Nyní nás čeká Suzuka, okruh, který vyžaduje naprosto odlišné nastavení než Sepang. Je to okruh, který odměňuje jen ty nejlepší vozy a jezdce. Očekáváme velmi těsný souboj mezi námi, Ferrari a Red Bullem,“ tvrdí Wolff. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud