Williamsu se nedaří, přišel o jednu z klíčových výhod

Williamsu se nedaří, přišel o jednu z klíčových výhod

Williamsu se v poslední době výsledkově nedaří. Za poslední čtyři závody získal tým jen šest bodů. Zatím drží čtvrté místo.

Týmu z Grove se v poslední době nedaří. Prohrává na obou hřištích. Výhoda v podobě pohonné jednotky Mercedes sice stále existuje, ale už není zřejmě tak velká, jako tomu bylo v předešlých sezónách.

Williams je historický tým ověnčený mnoha úspěchy, ale dnes patří spíše ke středně velkým týmům. V minulých sezónách těžil z neuvěřitelné efektivity – co v Grove vymysleli a vyrobili, to fungovalo. Stroj na efektivitu se ale rozbil.

„V posledních dvou letech jsme byli hrdí na to, že věci, které jsme přivezli na trať, fungovaly tak, jak jsme předpokládali,“ uvedl Pat Symonds pro Autosport.

„Během této doby byla jen jedna věc, kterou jsme přivezli, a nedělala to, co jsme doufali, že bude dělat. Takže to byly docela dobré výsledky.“

„Letos jsme měli dvě poměrně velká vylepšení a ta nepřinesla tolik, kolik jsme očekávali.“ Tým poměrně brzy přesunul větší část pozornosti na vůz pro příští rok. „Měli jsme méně aktualizací, než je obvyklé a některé z nich nefungovaly tak, jak jsme doufali.“

„Upřímně musím říct, že si nejsme zcela jistí (proč se tak děje). Budeme mít teď velké vyšetřování.“

Kromě toho se Williams podobně jako některé další týmy trápí s přesným pochopením pneumatik.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud