Williamsu se na suchu nedařilo

Pneumatiky neměly dostatečnou přilnavost.

Návrat do Suzuky nám přinesl poněkud netradiční kvalifikaci. Nezvyklé množství jezdeckých chyb vyvolalo několik vyvěšení červených vlajek. Piloti Williamsu sice v Japonsku nezažívají takovou mizérii jako v Itálii či Belgii, rychlosti ze Singapuru jsou však rovněž značně vzdáleni. Nico Rosberg odstartuje z jedenáctého místa, domácí Kazuki Nakadžima zajel až sedmnáctý čas.

"Byla to dramatická kvalifikace, ve které jsme viděli množství incidentů a výjezdů mimo trať. To jen dokazuje, že tato trať neodpouští žádné chyby, ale ve voze jsem se necítil příliš pohodlně. První část kvalifikace byla OK, pak už ale pneumatiky neměly dostatečnou přilnavost. Samozřejmě bych byl raději výš, než na jedenáctém místě, ale aspoň teď mohu libovolně zvolit strategii pro zítřejší závod," prohlásil Nico Rosberg.

Nakadžima byl ze svého výsledku před zraky tisícovek domácích fanoušků pochopitelně zklamaný.

"Na suchu pneumatiky opravdu neměly dostatečnou přilnavost. Nepodařilo se nám z vozu dostat vše. Jsem velmi zklamaný. Včera na mokru to bylo mnohem lepší, ale na suchu se nám prostě nedařilo. Je skvělé být doma, před spoustou fanoušků. Jen doufám, že zítřejší výsledek bude lepší," řekl japonský pilot.

Doporučujeme

Články odjinud