Williamsová: Russell se kvalitou řadí k Hillovi, Mansellovi a Rosbergovi | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Williamsová: Russell se kvalitou řadí k Hillovi, Mansellovi a Rosbergovi

Šéfka Williamsu má za to, že se dvaadvacetiletý Brit talentem vyrovná nejlepším závodníkům historie slavného týmu.

George Russell neměl jednoduchou první sezonu ve formuli 1. Celý rok se musel prát s nepovedeným monopostem FW42 a na konci roku zůstal bez jediného bodu. Za své výkony však přesto slýchal spíše pochvaly.

Se zatím možná největšími lichotkami nyní přišla Claire Williams, která rodáka z Norfolku řadí do stejné sorty jako šampiony Damona Hilla, Nica Rosberga a Nigela Mansella.

„George je svůj, ale talent v něm rozhodně dřímá. Nadání navíc pojí s neuvěřitelným nasazením a zapálením pro věc. Nemohu si ho vynachválit. Máme velké štěstí, že je s námi v týmu. Udělala bych cokoliv, aby se George mohl stát v barvách Williamsu mistrem světa,“ řekla Williams v rozhovoru pro F1 Nation.

Dcera legendárního Franka Williamse si prý dobře uvědomuje, že kolem Russella musí kroužit velké ryby včetně těch nejsilnějších týmů.

„Jsem nervózní – je prostě moc dobrý. Nechtěla bych o něho přijít. Stejně tak ale nejsem člověk, který by někomu chtěl bránit v rozletu. Jsem nicméně ráda, že se neopakovala situace jako s Valtterim Bottasem. Bude s námi i v nadcházejícím roce a je skvělé mít ho kolem sebe.

Naučil se, že jezdec může hrát zásadní roli a být lídrem týmu. Projevuje se to třeba v jeho komunikaci s inženýry. Důležitost jezdce je ještě výraznější v dobách, kdy se týmu nedaří. Sbírání zkušeností v týmu, který neprochází nejlepším obdobím, ho ještě posílí,“ řekla Williams.

Toto Wolff z Mercedesu se před časem nechal slyšet, že má s Russellem do budoucna velké plány.  

Doporučujeme

Články odjinud