Williams zvládne opravit Kubicův monopost

Williams zvládne opravit Kubicův monopost

V pátečním tréninku na Velkou cenu Ázerbájdžánu poškodil svůj vůz George Russell, v sobotní kvalifikaci pak jeho týmový kolega Robert Kubica. Tým Williams však nyní potvrdil, že má dostatek náhradních dílů a do nedělního závodu bude moci nastoupit s oběma svými monoposty formule 1.

Kubica tvrdě boural v první části kvalifikace, když v náročné osmé zatáčce městského okruhu narazil do zdi a následně skončil v TecPro bariéře.

„Na této trati platíte vysokou cenu za relativně malou chybu. Věděl jsem to ještě předtím, než jsem sem přijel, a bohužel to tak je. Nebyl to silný náraz, ale doktoři museli učinit obvyklá opatření a jsem v pořádku,“ řekl Kubica.

„Zatočil jsem příliš brzy a narazil do zdi v osmé zatáčce, což mě vyneslo na vnějšek následující zatáčky, která je nejužším místem v kalendáři formule 1. Teploty nám nepomohly, ale toto byla jezdecká chyba,“ přiznal Polák.

Williams zažívá v Baku náročný víkend. Už v prvním pátečním tréninku poškodil podlahu vozu druhého pilota týmu George Russella uvolněný poklop od kanálu a tým musel vyměnit celé šasi jeho vozu.

Tým se však neobává nedostatku náhradních dílů a potvrdil, že bude moci opravit i Kubicův monopost.

„Nyní pracujeme na tom, abychom opravili přední část Robertova vozu. Po nehodě vyměníme na jeho voze obě přední zavěšení, brzdy a tyč řízení, máme ale k dispozici všechny náhradní díly,“ uvedla tisková mluvčí týmu.

„Ačkoliv jsme ze včerejších jízd nasbírali jen omezené množství dat, byli jsme schopni přes noc udělat nějaká vylepšení. Mechanici navíc odvedli skvělou práci, když pro George připravili náhradní šasi. Díky tomu jsme ve třetím tréninku mohli využít oba vozy k dalším testům,“ řekl závodní inženýr Dave Robson.

„Robert bohužel ve svém posledním rychlém kole v osmé zatáčce narazil do zdi a přišel tak o možnost zlepšit svůj výkon. Vyhodnocujeme poškození Robertova vozu, ale očekáváme, že budeme schopni udělat před zítřejším závodem nezbytné opravy,“ dodal.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud