Williams zatím neplánuje Chadwickovou posadit do monopostu F1

Williams zatím neplánuje Chadwickovou posadit do monopostu F1

Vedoucí žena průběžného pořadí ženského formulového šampionátu W Series Jamie Chadwicková si zatím bude muset počkat na první svezení s formulí 1 v rámci své role u Williamsu.

21letá britská závodnice dostala v týmu pozici vývojové jezdkyně, kterou skloubí se svým působením ve W Series. Tu díky vítězství v úvodním závodě na Hockenheimu a druhému místu v belgickém Zolderu průběžně vede.

Chadwicková si už ve své kariéře vyzkoušela monoposty formule 3. U Williamsu se zatím bude soustředit na práci na simulátoru.

„Jsme rádi, že se Jamie připojila k týmu. Letos je součástí šampionátu W Series. Vyhrála první závod a pak dobře zajela i v Zolderu,“ zhodnotila zástupkyně šéfa Williamsu Claire Williamsová.

„Bude dělat práci na simulátoru, plně se zapojí v továrně, bude spolupracovat s inženýry na podpoře její kampaně, vše v rámci podpory žen v motorsportu. Díky tomu snad bude ještě konkurenceschopnější,“ věří Williamsová.

„V tuto chvíli bude pracovat na simulátoru a pak se s námi vydá na pár závodů, aby viděla, jak tým ve F1 funguje na trati. V tuto chvíli nejsou žádné plány posadit ji do vozu F1,“ dodala.

Williams zatím jako poslední tým dal příležitost závodnici v rámci víkendu velké ceny formule 1, když se Susie Wolffová představila v letech 2014 a 2015 ve čtyřech pátečních trénincích.

Foto: W Series

Doporučujeme

Články odjinud