Williams už podle Coultharda necítí bolest ze zklamání

Williams už podle Coultharda necítí bolest ze zklamání

Tým Williams si podle bývalého pilota formule 1 Davida Coultharda už zvykl na neúspěchy a z toho důvodu již necítí žádnou bolest ze špatných výsledků.

Williams zažívá jednu ze svých nejhorších sezón v historii. V Poháru konstruktérů mu patří poslední příčka, když v letošní sezóně formule 1 získal zatím pouze čtyři body.

O ty se postaral pouze osmým místem v Ázerbájdžánu Lance Stroll, zatímco jeho týmový kolega Sergej Sirotkin ve své první sezóně ve F1 na body stále čeká. Williamsu se ale nedaří ani v kvalifikaci. V šesti z dosavadních dvanácti letošních kvalifikací nepostoupil ani jeden jeho jezdec už z Q1.

Coulthard, který za Williams závodil v letech 1994 a 1995 a v jehož barvách získal své první vítězství, se obává, že Williams již rezignoval a smířil se s umístěním na konci výsledkové listiny.

„Williamsem jsem trochu znepokojen. Jednoduše už nevidím tu bolest ze selhání, kterou jsme vídali v minulosti,“ řekl Coulthard.

„Lidi můžete oklamat tím, jak se cítíte, ale nemůžete předstírat nadšení. Byl bych velmi rád, kdyby se ten zápal do Williamsu vrátil. Paddocku se Williams a to, čeho dosáhli, velmi líbí, časem to ale všechno vybledne. Doufám, že to dokáží zvrátit.“

Coulthard je zmatený z problémů McLarenu

McLaren, kde Coulthard strávil sezóny 1996 až 2004 a ve kterém získal svých zbylých 12 vítězství, je dalším týmem, který se snaží překonat náročné období.

Po třech letech neúspěšné spolupráce s Hondou coby dodavatelem pohonných jednotek přešel McLaren letos k Renaultu. Ani s ním se mu však nepodařilo dosáhnout výraznějších úspěchů, což vedlo k odvolání Erica Boulliera z pozice šéfa týmu. Na pozici sportovního ředitele následně přišel bývalý šampión série CART Gil de Ferran.

„Je matoucí, že si procházejí tak těžkým obdobím, vždy je to ale jen o lidech. Lidé mají sílu navrhnout a postavit auto, buď na to ale neměli dostatek prostředků, nebo je začali zneužívat,“ řekl Skot.

„Ron Dennis (bývalý šéf McLarenu) mi říkal 'Já nenavrhuji auto, já ho nestavím a ani ho neřídím, takže za nic z toho nejsem zodpovědný', což je pravda. Jeho zodpovědností byla vize společnosti, získávání sponzorů, poskytování zdrojů, které inženýři potřebovali pro postavení dobrého auta. Myslím si, že Zak (Brown) a Gil (de Ferran) to s jejich závodnickým myšlením zvládnou, ale zabere to čas.“

Foto: Getty Images / Boris Streubel

Doporučujeme

Články odjinud