Williams trápí zhoršená spolehlivost

Williams trápí zhoršená spolehlivost

Mizérie týmu z Grove v Německu pokračovala. I kvůli technickým potížím svůj bodový zisk nerozšířil a v Poháru konstruktérů je poslední.

Na Hockenheimringu to už už vypadalo, že se pro Williams blýská na lepší časy. Technické novinky včetně přepracovaného předního přítlačného křídla pomohly k tomu, že se Sergej Sirotkin probojoval do druhé části kvalifikace.

V závodě už to ale byla sportovní tragédie. Sirotkin kvůli úniku oleje odstoupil a o chvíli později závod skončil také pro Lance Strolla, kterého zradily brzdy. Pro Williams to bylo poprvé od Grand Prix USA 2015, co oba vozy odstoupily pro technické problémy. Technický ředitel Paddy Lowe z toho pochopitelně nemá radost.

„Vzhledem k dešti to byl obzvlášť náročný závod. Proměnlivé podmínky vždy důkladně otestují strategické oddělení týmu a také schopnosti jezdců včasně reagovat. Myslím, že jsme situaci odhadli dobře, mohli jsme být na poměrně dobrých pozicích, možná i na bodech. Obě auta se však z rozdílných důvodů porouchala.

Byla to pro nás velká rána, o to větší vzhledem k tomu, že jsme si pochvalovali, že jsme se oproti loňskému roku po stránce spolehlivosti výrazně zlepšili. Do posledního závodu jsme letos zaznamenali jen jednu poruchu.

Sergejovi kdesi v oblasti motoru unikal olej a vznítil se. Pořád tu poruchu analyzujeme. Lance pro změnu přišel o veškerou funkčnost zadních brzd. V obou případech bylo nutné oba vozy okamžitě odstavit,“ postěžoval si Lowe.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud