Williams slaví zásluhou Albona nejlepší letošní kvalifikační výsledek | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Williams slaví zásluhou Albona nejlepší letošní kvalifikační výsledek

Pro Williams jako by byl okruh ve Spa-Francorchamps stvořený. Alexander Albon se v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie poprvé v letošní sezóně formule 1 dostal mezi deset nejrychlejších a díky penalizacím soupeřů bude na roštu ve třetí řadě.

Williams zazářil v kvalifikaci v Belgii už vloni, kdy George Russell v mokrých podmínkách vybojoval senzační druhé místo. To získal i v závodě, který byl kvůli silnému dešti předčasně ukončen po dvou kolech odjetých za safety carem.

Na Russellův výkon dnes navázal Albon, který ještě vylepšil počin svého týmového kolegy Nicholase Latifiho z letošního Silverstonu, který startoval desátý. Albon zajel devátý čas, díky penalizacím soupeřů vpředu se ale na roštu posune až na šesté místo.

„Celý víkend jsme si celkem věřili. Mířili jsme na Q2, takže Q3 je trochu nečekaná, ale jsme velmi šťastní. Je to pro nás skvělý výsledek,“ řekl Albon.

„Vůz byl silný, stále se učíme o našem novém balíčku. Po třetím tréninku jsme udělali nějaké změny, které pro kvalifikaci pomohly. Víme, že našemu vozu svědčí nízký přítlak, a když nám sedí také podmínky na trati, můžeme od našeho vozu čekat dobrý čas. Na devátém místě jsme byli díky čisté rychlosti.

„Zdá se, že všichni dnes měli čisté jízdy a byli jsme jen pár desetin za Mercedesem, což ukazuje, že v určitých situacích opravdu můžeme maximalizovat to, co máme.

„Díky penalizacím startujeme šestí, pokusíme se to udržet a možná na startu i někoho předjet. Máme vůz, který by papírově mělo být těžké předjet, jelikož jsme rychlí na rovinkách. Tohle ale není Monako, kde je snadné udržet jezdce za sebou, zítra proto budu muset ukázat lokty.“

Doporučujeme

Články odjinud