Williams skončil těsně pod stupni vítězů

Williams skončil těsně pod stupni vítězů

Piloti Williamsu nedokázali využít postavení ve druhé řadě na roštu Velké ceny USA a skončili těsně pod stupni vítězů na čtvrté a páté pozici.

Teprve pošesté přitom letos Felipe Massa porazil svého týmového kolegu Valtteriho Bottase. Klíčový přitom byl start, který se Brazilci povedl.

„Měl jsem velmi dobrý start a dostal jsem se na třetí pozici, během závodu jsme pak ukázali dobrou rychlost, bohužel ale pomalejší zastávka v boxech dovolila Ricciardovi dostat se přede mě a to nás mohlo stát stupně vítězů, které dnes byly možné. Takové věci se stávají. Celkově tohle musíme brát jako pozitivní víkend, jelikož jsme získali více bodů než naši soupeři a pro poslední dva závody máme dobrou formu.”

Bottas má sice radost, že se Williamsu podařilo navýšit náskok v poháru konstruktérů na třetí pozici před Ferrari, je si však vědom několika věcí, ze kterých se musí tým z Grove pro příští závody poučit.

„Na startu mi trochu prokluzovala spojka, což Ricciardovi umožnilo mě v první zatáčce předjet. Red bully se rovněž lépe staraly o pneumatiky a mohly déle jet ve slušném tempu, takže kvůli tomu bylo obtížné dostihnout Ricciarda poté, co mě během zastávek předstihl. V této fázi sezóny se snažíme maximalizovat náš bodový zisk a tohle byl slušný výsledek, který nás před Brazílií staví do dobré pozice.”

Doporučujeme

Články odjinud