Williams: Singapur byl náš nejlepší závod

Williams: Singapur byl náš nejlepší závod

Willliams získal díky Massovi v Singapuru 10 bodů. V minulosti by to byl téměř zázrak, ale letos je to spíše bídný výsledek. Přesto však Williams považuje Singapur za výborný závod.

„Pat (Symonds) mi po závodě řekl, že to byl podle něj nejlepší závod, co kdy viděl u Williamsu za 14, 15 měsíců, co tady je,“ říká Smedley pro Autosport.

„Nebylo to jen o tom, co jsme udělali v závodě. Celý víkend byl hodně o přístupu, který máme, o vědě, kterou aplikujeme a o zkušenostech, které dokážeme uplatnit, abychom mohli říct: ‘Ano, myslíme, že tohle je problém.’ V polovině druhého tréninku jsme fakticky věděli, v čem je problém, takže jsme to mohli vyřešit.“

Williams v pátek nevykazoval zrovna dobrou formu, ale v sobotu a v neděli to bylo mnohem lepší. „Dali jsme hlavy dohromady a vrátili se v sobotu v mnohem lepší pozici. Byli jsme tam, kde jsme měli být, možná dokonce výše,“ pokračuje Smedley.

Williams nakonec bodoval jen s jedním vozem. Bottase potkaly problémy a nakonec z bodů úplně vypadl.

„Je ironií, že jsme zaznamenali jeden z nejhorších výsledků (bodově) za dlouhé období, co fungujeme lépe, než tomu bylo v době mého příchodu. Pokud tento tým chce vyhrát šampionát, musí fungovat lépe, než kdokoliv jiný v pitlane. Šli jsme do toho s propracovaným plánem, realizovali ho a dostali se před rychlejší auta.“

Doporučujeme

Články odjinud