Williams si ve své nejlepší kvalifikaci vyšlápl na Red Bull

Williams si ve své nejlepší kvalifikaci vyšlápl na Red Bull

Dlouhé rovinky a nízká aerodynamická náročnost, to je kombinace charakteristik, která hrála do karet jezdcům Williamsu. Těm se podařilo odjet nejlepší kvalifikaci letošní sezóny, když se dokonce přímo postavili Red Bullu.

Valtteri Bottas zajel čtvrtý čas, přičemž na třetího Sebastiana Vettela mu chybělo pouhých 0,002 sekundy.

„Musíme být s výsledkem spokojení,“ řekl Fin. „Bylo to opravdu, opravdu těsné. V poslední jízdě jsem se dostal do provozu, což mě stálo možnost zlepšit čas, ale naštěstí jsem už zajel dost dobré kolo v první jízdě.

Po celý víkend jsme tu konkurenceschopní, takže se těším na závod. S autem jsem opravdu spokojený, tolik jsme se zlepšili. Vím, že tady máme šanci potrápit Red Bull a jsme rychlí na rovinkách, takže uvidíme.“

Spokojený byl také týmový kolega Felipe Massa, přestože i on cítil, že mohl ze svého vozu dostat víc než jen pátou pozici.

„Byla to dobrá kvalifikace, naše auto rozhodně vykazuje dobrou výkonnost,“ pochvaloval si Brazilec. „Bylo to velice těsné od třetího do šestého místa, pět aut v jedné desetině, takže třetí místo bylo možné. Bohužel jsem nezajel ideální kolo a na třetí místo to nestačilo, ale nemohu být zklamaný. Mám opravdu radost z auta, které máme.“

Doporučujeme

Články odjinud