Williams si není jistý, proč vyhrál, mezi nejlepší se zatím neřadí

Williams si není jistý, proč vyhrál, mezi nejlepší se zatím neřadí

Tým Williams sám sebe překvapil svým vítězstvím a teprve musí analyzovat, co stálo za jeho úspěchem. Proto si netroufá tvrdit, že bude od teď pravidelně bojovat vpředu.

V úvodu sezóny si byl Williams jistý, že se ve srovnání s loňským rokem zlepšil. Ale nepředpokládal, že by mohl vyhrát závod. Ovšem ve Španělsku se na nejvyšší stupeň vítězů postavil Pastor Maldonado.

"Pokud jste realisté, nemůžete snít o vítězství," řekl spolumajitel týmu Toto Wolff pro Autosport. "Viděli jsme různé týmy vyhrát různé závody, třeba Mercedes šel nahoru a dolů."

"Jestli je to o nalezení správného provozního okna pneumatik, nebo jestli jde o kombinaci jiných věcí, to je třeba ještě analyzovat. Ale o vítězství jsem nesnil, ani po kvalifikaci. Naším cílem bylo zachovat klid a získat slušný počet bodů. To byl ráno Pastorův cíl, takže nejel za vítězstvím naplno jako blázen."

Výkony většiny týmů jsou letos velmi proměnlivé a Wolff si nedělá iluze, že Williams na tom bude jinak. Proto ho odmítá pasovat do role favorita.

"Dokázal bych si na tohle zvyknout (vítězství), líbí se mi to. Ale takové výsledky nemůžeme očekávat pořád, nebo že bychom teď byli jedním z favoritů. Viděli jsme velmi konkurenceschopný Sauber v Malajsii, viděli jsme Rosberga odjet úžasný závod (v Číně) a tady jsme to byli my."

"Takže je to dost zrádné a inženýři to musí pochopit. Ale tým to určitě povzbudilo a dodalo mu to sebedůvěru. Povzbudí to Pastora i Bruna. Takže si teď užijeme trochu té euforie, než se vrátíme do práce."

Doporučujeme

Články odjinud