Williams si musí pospíšit s rozhodnutím o motorech

Favoritem je stále Renault, vyloučen není ani Cosworth.

Sezona 2009 se rychle blíží ke svému konci. Na plný plyn proto už jedou přípravy na příští rok. Z toho důvodu je podle Franka Williamse důležité, aby si jeho tým s výběrem dodavatele motorů pospíšil. Je téměř jisté, že agregáty Toyota již tým z Grove v budoucnu používat nebude.

"Musí se to rozhodnout co nejdříve. Bude si to vyžadovat mnohá prověřování ze strany Patricka Heada a Sama Michaela. Několik vyjednávání čeká i Adama Parra. Musíme si pospíšit, abychom nezaspali s vývojem vozu," řekl Williams.

Jako nejpravděpodobnější varianta pro příští rok se v případě Williamsu jeví motory od Renaultu. Proces vyjednávání ovšem mohla zpomalit nejistota ohledně budoucnosti francouzské stáje ve formuli 1 ve světle singapurské aféry.

Pokud by nevyšla dohoda s Renaultem, další alternativou by pro britskou soukromou stáj mohly být pohonné jednotky společnosti Cosworth.

Williams již v minulosti s Renaultem spolupracoval. Jednalo se dokonce o nejúspěšnější éru týmu, kdy se mu podařilo získat pět z celkových devíti Pohárů konstruktérů (roky 1992, 1993, 1994, 1996 a 1997).

Čím dál blíže je Williams také údajně podepsáním smlouvy s Rubensem Barrichellem. Pokud by se tak stalo, měl by poměrně unikátní jezdeckou dvojici. Barrichellovým týmovým kolegou by se totiž stal Nico Hülkenberg, letošní šampion série GP2 a jeden ze současných největších talentů závodících ve formulových vozech.

Doporučujeme

Články odjinud