Williams si chce nechat Barrichella i příští rok

Williams si chce nechat Barrichella i příští rok

Rubens Barrichello má v plánu vydržet ve formuli 1 alespoň jednu další sezónu a zřejmě se mu to podaří, Williams by si ho rád ponechal.

Barrichello byl letos nejhlasitějším kritikem Williamsu, ale nedávno prohlásil, že chce u týmu zůstat i v příští sezóně, aby byl u návratu na lepší místa.

"Velmi rád bych ho u nás udržel pro příští sezónu," řekl ředitel Williamsu Adam Parr. Brazilec tak velmi pravděpodobně bude pokračovat v prodlužování svého rekordu v počtu odjetých Grand Prix i příští rok.

U Williamsu chce setrvat už proto, že vidí velké změny, jejichž důsledky se neprojeví hned. Přicházejí noví lidé a tým oznámil smlouvu na motor Renault.

"Je to úplně jiné (než na začátku roku)," uvedl pro Autosport. "Už jsem mluvil s Mikem Coughlanem a dalšími lidmi. Tento týden si také promluvím s novými lidmi z aerodynamiky. Je vidět, že se věci mění."

"Ti lidé tvrdě pracují. Nejsou spokojení s tím, jak na tom jsme, a svým způsobem bychom na tom tak být ani neměli. První svezení s letošním vozem bylo velmi frustrující. Měl přilnavost, ale ne tu správnou, takže jsme nepokročili. Snad se nám teď bude dařit s motorem Renault, má všechny důležité vlastnosti, je lehký, využitelný, dobrý. Pomůže týmu jít vpřed."

Doporučujeme

Články odjinud