Williams se zřejmě vrátí ke starší specifikaci letošního vozu

Williams se zřejmě vrátí ke starší specifikaci letošního vozu

Cílem je získat opět pevnou půdu pod nohama, chování vozu FW35 v Austrálii neodpovídá předsezónním prognózám.

Williams v testech představil svůj vůz pro sezonu 2013 jako poslední. To mnozí považovali za nevýhodu, nicméně tým z Grove věřil, že postavil vskutku dobré auto. Vzpomínáte si ještě na pozitivní vyjádření Pastora Maldonada z konce února? Opravdu to vypadalo, že Williams by mohl očekávat povedenou sezonu. Základ vozu by měl být dobrý, nicméně sobota byla pro Williams nehezkým vystřízlivěním

Podle technického ředitele Mika Coughlana by bylo zjednodušující říci, že Williams na trať vypraví auto ve stejném stavu jako při představení, kroky zpět nicméně budou nutné. 

"Naším záměrem je vrátit se trochu zpět, do stavu, ve kterém jsme si byli vozem jisti. Začněme znovu z této pozice a zjistíme, jakými směry se můžeme vydat pak. Existují jisté aspekty foukání výfuků, které není snadné posoudit z kterékoliv perspektivy. 

V této oblasti jsme byli pozadu, nijak jsme se tím netajili. V průběhu času podobné kroky provedlo několik dalších týmů. Je to jedna z věcí, které by mohly při správných rozhodnutích nést ovoce. Neexistuje ovšem žádná oblast, ve které bychom se nechtěli zlepšit. 

Nemáme ale žádný problém, který by si vyžadoval celkové přepracování. Jádro vozu je dobré. Potíže zřejmě tkví v některém z aerodynamických prvků, které jsme nasadili v poslední době. Zkrátka jsme se vydali špatnou cestou a musíme se vrátit," řekl Coughlan.

Pastor Maldonado po jezdecké chybě nepostoupil do druhé části kvalifikace. Valtteri Bottas měl větší štěstí a z patnáctého místa se probojoval do Q2.

Doporučujeme

Články odjinud