Williams se zlepšil, podle Russella je ale stále nejpomalejší

Williams se zlepšil, podle Russella je ale stále nejpomalejší

Ačkoliv v předsezónních testech se Williams prezentoval dobrými výkony, George Russell nevěří, že tým bude v letošní sezóně formule 1 schopen zapojit se do bojů ve středu pole.

V loňské sezóně získal Williams zásluhou Roberta Kubici jeden bod, jeho jezdcům se však ani jednou nepodařilo postoupit z první části kvalifikace.

Během dvou předsezónních testů v Barceloně musel Williams řešit problémy s motorem. Russell i nováček Nicholas Latifi přesto dokázali s novým vozem FW43 zajet časy, které byly rychlejší, než jezdci Williamsu zajeli v loňské kvalifikaci na Velkou cenu Španělska na stejném okruhu.

Russell však očekávání brzdí, když připomíná, že na trati panovaly jiné podmínky než během květnového závodu.

„Není pochyb, že jsme v lepší pozici. Realisticky si myslím, že máme stále nejpomalejší auto. Nenecháme se tím unést, ale rozhodně jsme snížili ztrátu,“ řekl Russell.

„To je vše, v co jsme přes zimu mohli doufat. Pojedeme do Melbourne a uvidíme, nečekejte ale, že nás uvidíte v Q2. Rozhodně jsme se zlepšili, ale naše očekávání máme pod kontrolou,“ dodává.

„Vloni, když jsme mysleli, že předčíme očekávání našeho vozu, jsme byli v kvalifikaci devatenáctí a 19. jsme o dojeli. Doufám, že letos, když ostatní spadnou a my si povedeme dobře, můžeme využít příležitosti. Vím, kde jsme získali, ale je obtížné to srovnat s ostatními týmy.“

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Doporučujeme

Články odjinud