Williams se vydal špatnou cestou ve vývoji, musí udělat krok zpět

Williams se vydal špatnou cestou ve vývoji, musí udělat krok zpět

V prvním závodě sezóny se Williamsu nedařilo tak, jak očekával. Příčinou je špatný směr ve vývoji. Tým ho chce co nejrychleji korigovat.

Williams loni zaznamenal výrazný posun vpřed a dokonce vyhrál jeden závod. Letos chtěl bojovat ještě výš. "Zimou jsme prošli v domnění, že jsme významně pokročili, ale tohle (víkend v Melbourne) nám tak trochu otevřelo v oči," přiznal technický šéf týmu Mike Coughlan.

"V současnosti nemáme dost přilnavosti. A to souvisí s opotřebením pneumatik a se zahříváním. Nemyslím, že je něco špatně s pneumatikami. My neprodukujeme dost přilnavosti."

Chyba nastala ve vývoji vozu. "Vydali jsme se cestou, která nemá přínosy. Teď musíme udělat to, že se z ní vrátíme zpět. Máme některá nastavení z loňského roku a aerodynamické konfigurace, musíme to všechno vyhodnotit a začít znovu."

"V prvním Barcelonském testu, když auto poprvé vyjelo, bylo opravdu celkem dobré. My jsme ho neposunuli vpřed, ale dozadu. Zatímco ostatní týmy se zlepšily, Lotus vypadal silně celou dobu, Red Bull také."

Jelikož se FW35 nijak podstatně neliší od svého poměrně úspěšného předchůdce, Coughlan věří, že se ho podaří zlepšit. Sice ne už pro Malajsii, ale tam by mohly pomoci podmínky.

"Pro nás to bude výhoda, že pojedeme někde, kde nám pneumatiky přijdou naproti možná trochu rychleji. Ale i tak si myslím, že nás čeká práce ve vývoji vozu. Myslím, že něco máme. Auto je podobné tomu loňskému, nic zásadního jsme nezměnili. I když jsou nové směsi, nic zásadního jsme nezměnili. Čekají nás domácí úkoly," dodal Coughlan.

Doporučujeme

Články odjinud