Williams se nechce smířit se ztrátou čtvrtého místa

Williams se nechce smířit se ztrátou čtvrtého místa

Williams v posledních dvou letech získal třetí místo v šampionátu. Letos usiluje alespoň o čtvrté, ale na to se dostala Force India.

Do konce sezóny sice ještě zbývá dost závodů, ale Williamsu to zkrátka v poslední době nejede nebo se minimálně bodově nedaří. V posledních pěti závodech získal tým jen 11 bodů.

„Máme v tuto chvíli nějaké problémy s managementem pneumatik, aerodynamikou atd.,“ uvedla Williamsová pro ESPN.

„Mám obavy, protože ztráta čtvrtého místa v šampionátu znamená ztrátu poměrně velkého množství dolarů z podílu na komerčních právech, takže to není něco, co si můžeme dovolit.“

Podle Williamsové jsou vpředu tři týmy, takže na Williams, Force Indii apod. zbývá teoreticky sedmé a horší místo a jen malý příděl bodů. Samozřejmě nastanou situace, kdy se i jezdci těchto týmů dostanou výše.

„Dělá mi to skutečně starosti (souboj s Force Indií). Není to zrovna to, co jsem chtěla a je to výsledek některých neuspokojivých závodů, ve kterých jsme měli těžit z toho, že okruhy seděly našemu auto. Ale udělali jsme několik chyb. “

Je otázkou, jaký je z hlediska objemu peněz z podílu na komerčních právech rozdíl mezi 4. a 5. místem. Rozdělování peněz je poměrně složité, zasahují do něj nejrůznější bonusy. Podle jednoho z přehledů by měl být rozdíl ve výši 3 milionů dolarů.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud