Williams se díky Strollovi letos poprvé dostal do Q3

Williams se díky Strollovi letos poprvé dostal do Q3

Před rokem startoval Lance Stroll do Velké ceny Itálie z druhé pozice. Dnes přivezl mladý Kanaďan Williamsu nejlepší letošní kvalifikační výsledek, když se poprvé dostal do třetí části kvalifikace, kde obsadil desáté místo.

„Myslím, že dnes to všechno bylo otevřené. Vím, že jsme nečekali, že to vyjde, čekali jsme mnohem náročnější kvalifikaci,“ řekl Stroll pro Sky F1.

„Všechno se to sešlo v Q1, vůz se choval dobře, v průběhu kvalifikace jsme dokázali využít větrného pytle, a to nám pomohlo. V Q2 jsem zajel dobré kolo, abych se dostal do Q3. Bylo to jedno z těch, kdy všechno vyšlo,“ dodal.

Stroll z desáté pozice letos už startoval v Baku, ale tam se do nejlepší desítky dostal posunem na roštu díky penalizaci jednoho ze soupeřů. Také minulý rok v Monze startoval Stroll z první řady jen díky penalizacím jezdců Red Bullu, když původně skončil čtvrtý.

„Samozřejmě, když se podíváte na výsledky, měli jsme to náročné, a v kokpitu to v posledních měsících nebylo nejpříjemnější. Dnes mám ale radost ze všech a jsem skutečně rád za nás jako tým. Myslím, že jsme si tento výsledek zasloužili a byl to jeden z těch dní, kdy chemie mezi mnou a vozem fungovala,“ řekl Stroll.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud