Williams řeší problém. Bottasovi se během závodu uvolnily pásy

Williams řeší problém. Bottasovi se během závodu uvolnily pásy

Bottasovi se během závodu v Singapuru uvolnily bezpečnostní pásy. Williams musí do Malajsie zjistit příčinu.

Valtteri Bottas neměl v Singapuru jednoduchý závod. Na startu do něj narazil Button a způsobil mu defekt. Fin sice dostal nové pneumatiky, ale vůz byl poškozený, což ovlivnilo degradaci pneumatik.

Při zastávce v boxech měl pak Bottas problém se spojkou, což vyvolalo velký krouticí moment. Williams se bál poškození převodovky a tak nakonec Bottase ze závodu stáhl. Vzhledem k tomu, že závod nedokončil, může nyní tým vyměnit převodovku bez penalizace.

Ale do Malajsie musí vyřešit jiný problém. Bottasovi se během závodu uvolnil bezpečnostní pás. „Jeho pás byl uvolněný,“ potvrdil Smedley pro Motorsport.com. Tým Bottase ihned povolal do boxů.

„Musíme pochopit, proč se uvolnil, protože je docela znepokojující, že se bezpečnostní pásy uvolní při takové rychlosti.“

Není to přitom poprvé, co měl Bottas podobný problém. Pásy se mu uvolnily také v Brazílii 2014. „Nemyslím si, že se jedná o podobný problém, ale byl to také bezpečnostní pás. Budeme muset provést důkladnou analýzu. Nejdůležitější je, zjistit, o co šlo a do Malajsie to opravit. Měli jsme celou sezónu bez toho, aby se pásy uvolnily v tréninku nebo v závodě, takže je trochu znepokojující, že se tak stalo náhle.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud