Williams pro Turecko vymění členy týmu, co pracují na velké ceně | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Williams pro Turecko vymění členy týmu, co pracují na velké ceně

Tým Williams v posledních dvou závodech formule 1 zaznamenal mezi svými zaměstnanci několik případů nákazy koronavirem. Pro Velkou cenu Turecka proto provede změny ve složení týmu, který cestuje na závody.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) v reakci na pandemii koronaviru vydala nařízení, která týmy musí v letošní sezóně formule 1 dodržovat. Kvůli tomu mají stáje na závodech jen omezený počet zaměstnanců, kteří jsou také pravidelně testováni.

Během posledních dvou závodů v Portugalsku a Itálii tým zaznamenal několik pozitivně testovaných členů svého týmu. Pro další závod v Istanbulu proto část svých zaměstnanců, kteří pracují na okruhu, vymění.

„Williams potvrzuje, že během velkých cen Portugalska a Emilia Romagna měl řadu pozitivních případů na COVID-19. Nebudeme se detailně vyjadřovat k žádným soukromým informacím, můžeme jen potvrdit, že všechny případy byly řešeny v souladu s protokoly FIA COVID-19, přičemž prioritou je práce s FIA a neustálá bezpečnost našich lidí,“ stojí v prohlášení Williamsu.

„Abychom zajistili dodržení těchto protokolů, bylo izolováno také několik dalších členů našeho traťového týmu, kteří byli označeni jako blízké kontakty s pozitivně testovanými. Podle našich interních protokolů COVID-19 proto v nadcházejícím víkendu Velké ceny Turecka bude tyto role plnit řada členů týmu z továrny.

„Rádi bychom poděkovali všem členům týmu na cestách a v továrnách a jejich rodinám za pokračující práci a podporu během tohoto velmi náročného období.“

Všichni lidé, kteří se během velkých cen pohybují v paddocku, musí každý pět dní absolvovat test na koronavirus. První test během závodního víkendu přitom musí absolvovat do 24 hodin od svého příjezdu na okruh.

FIA a F1 za poslední týden od 30. října do 5. listopadu provedla 1781 testů, z toho 8 bylo pozitivních. Není však jasné, zda jsou mezi nimi i pozitivně testovaní členové Williamsu, jelikož nezávislé testy, které si provádí samotné týmy, do této statistiky F1 a FIA nezapočítává.

Doporučujeme

Články odjinud