Williams potvrdil Wolffův přestup do Mercedesu

Williams potvrdil Wolffův přestup do Mercedesu

Spolumajitel a ředitel Williamsu Toto Wolff mění barvy, nechal se zlákat Mercedesem a od týmu z Grove odchází. I když ne úplně.

Wolff odejde ze svých funkcí u Williamsu, ale podíl v týmu si ponechá. Práci po něm si rozdělí ostatní členové představenstva.

Frank Williams Wolffovi poděkoval. "Ale pozice, jako je ta, kterou mu nabídl Mercedes, nepřichází často. Toto má s nimi (Mercedesem) dlouhou historii a já jsem se mu nechtěl stavět do cesty v této životní příležitosti," řekl.

"Toto si ponechá podíl ve Williamsu a v Grove bude vždy mít své místo, ale nepochybujte o tom, že s ním na okruzích budeme tvrdě bojovat! Jsem si jistý, že pro Mercedes bude velkým přínosem, a chtěl bych mu jménem celého týmu popřát hodně štěstí v nové roli."

Wolff se u Mercedesu stane šéfem sportovní divize po Norbertu Haugovi. V týmu formule 1 se stává výkonným ředitelem a navíc v něm získá podíl. Novým spolumajitelem se stane také Niki Lauda. Akcie stáje v Brackley budou nově rozděleny takto: Mercedes si nechá 60 %, Wolff dostane 30 % a Lauda 10 %.

Co bude dělat dosavadní výkonný ředitel týmu Nick Fry, se teprve rozhodne, ale měl by u Mercedesu zůstat.

Doporučujeme

Články odjinud